miercuri, 22 martie 2017

Dincolo de nori

      Ai privit cerul azi? Da, stiu, era negru.. totusi am zarit si un curcubeu.. iar o voce a Celui ce Este mi-a amintit ca in spatele lui sta credinciosul Jehova, Cel ce era, Cel ce este, Cel ce vine!

      Asta vad privind cerul, fie el si plumburiu, si apasator ca in operele lui Bacovia; oricat de intunecat ar fi, o bucurie imensa vrea sa-ti inunde inima, realizezi ca intr-o zi te vei uimii  de spectacolul vizual ce va strabate cerul de la un capat la altul, si mai mult decat privirea, intreaga fiinta iti va ramane in uimire: iata, El vine cu slava pe nori.


     Atunci orice umbra de rautate, de suferinta, de tristete vor palii, orice fiinta de pe pamant va constientiza ca Acela pe care Ioan il numeste “Mielul Lui Dumnezeu” pentru blandetea cu care a luat toate falimentele si toate pacatele noastre si le-a tintuit pe cruce, El.. Mielul, caracterul plin de dragoste si compasiune, EL este Leul, Biruitorul, Regele!

    In clipa aceea tot cerul va fi cuprins de maretia si splendoarea Sa, si orice fiinta va sti ca El este Atotputernic.

     Cand El se arata pe cerul vietii tale, si esti cuprins de constienta acestor lucruri, realizezi cu cine ai de-a face; orice ai purtat pe umeri dispare, orice te leaga oprindu-ti inaintarea dispare, asemeni unui fir de ata la intalnirea unei flacari; oricata opzitie ar sta inaintea ta, ingreunandu-ti inaintarea, nu numai tu vei vedea puterea Lui, ce si cine iti sta in cale, cand Il urmezi pe Domnul Vietii.

   
     “Cine se atinge de tine, copilul Meu, se atinge de lumina ochilor Mei! Intelege, esti important pentru Mine, asculta-Ma. Pas cu pas te voi invata sa traiesti biruitor”.

     Ce poti face daca acum nu vezi sa fi biruitor in multe aspecte ale vietii, dimpotriva, vezi lucruri ca si descurajarea, tristetea, frica, faliment.. tinandu-se de tine?

     Este  asa de simplu raspunsul.. dar mai intai, crezi ca mai ai ceva de incercat pentru a traii plenar, o viata de biruinta,  invaluit in dragostea Lui? Daca nu, atunci hai pentru un minut sa pretindem ca nu mai stim nimic din cele invatate;
..traiesc, dar nu mai traiesc eu, ce Christos traieste in mine!
 
     In domeniile si aspectele vietilor noastre unde are loc frica, descurajarea, mandria... nu traieste El, traim tot noi inca, asa cum stim noi;
poate dorim sa afirmam acum ca si vechiul cantec al trupei Taxi, as vrea sa ploua.. peste guvern, primarie...   dar noi asteptam o ploaie mult mai puternica decat una care face curatenie in institutiile statului, ploaia tarzie care inunda caracterul nostru schiop, si ineaca toata rautatea, invidia, mandria, mania, vorbele necugetate, tot ce ne face sa nu fim buni si milosi, avand un caracter asemeni Mielului.

      Cat traieste El si cat traiim noi? Asta am vazut deja fiecare, daca am vrut sa vedem.
Nu mai vreau sa gandesc ganduri de-ale oamenilor, nu vreau sa mai actionez in faptele oamenilor, ce in fapte ale credintei, fara frica de ceea ce va fi maine,

     Azi, El este Biruitor!
Azi, El a promis ca e cu tine!
Azi, Tu esti biruitor in Numele Lui! El a biruit totul! Rosteste, proclama plin de credinta!


     Ridica-te si mergi dupa El, ai nevoie de un caracter nou, dar El stie cum .. ; accepta medodele Lui , sunt cele mai bune, cele mai pline de compasiune si de dragoste.

     Eclesiastul afirma ca mai bun este sfarsitul unui lucru decat inceputul lui, avand asta in minte, putem spera in etapele mai grele, mai dureroase ale procesului de innoire a mintii, si a caracterului nostru. Putem alege sa-I multumim pentru toate lucrurile, sa ne bucuram sperand, chiar in necazuri, contrar oricaror lucruri ne punem toata increderea in El, si asteptam in pace, in credinciosie sfarsitul lucrului inceput in noi: un caracter sfant, demn de numele pretios ce il avem, copii ai Celui PreaInalt.


     Un caracter ce nu se mai pleaca in fata greutatilor si provocarilor vietii; cand totul pare prea greu privim cerul, pe care Biruitorul se intoarce, desii uneori e de nevazut, isi ascunde fata, sau poate prezenta Sa e ascunsa, nu o putem simtii, totusi,  El e langa tine. Daca pentru vre-un motiv tace, El e acolo, a promis asta. Sa ai pace! E cu tine.
     Mergi inainte!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lege și Fărădelege

          Evanghelia după Matei abundă în relatări frumoase, minunate, dar deseori suntem robi viziuni unui pastor sau învățător ce predi...