miercuri, 22 martie 2017

Credința?

   Credinta?  Suna familiar? Prea familiar, te asigur, atat de familiar ca de cele mai multe ori tratam cu superficialitate acest lucru.
 
     Credinta nu este naturala (fireasca- adica pare nefireasca ). Sa ai o pozitie, o gandire si un libaj al credintei , de cele mai multe ori pare nefiresc, ciudat, nu te preocupa cand nu te incadrezi prea bine in peisajul creionat in culorile gandirii materialiste. Credinta nu tine seama de ceea ce vedem cu ochii, de ceea ce auzim cu urechile noastre, sau de ceea ce trupul nostru poate simtii.

     Credinta tine cont doar de promisiunile lui Dumnezeu!
Ochii nostri fizici vad doar marele zid al Ierihonului, urechile noastre aud doar batjocurile inamicilor, dar credinta.. credinta vede zidurile cazand, credinta il vede pe dusman invins.

     Trupul nostru poate simtii durerile sfasietoare ale cancerului, dar credinta il vede uscat si consumat de puterea vindecatoare a lui Iehova Rafa – “Domnul care te vindeca”

     Ochii nostri fizici vad norii intunecati atarnand greu asupra capului. Urechea aude sunetul tunetului. Dar credinta, credinta porunceste linistita: “Taci, fara gura!”

     Ochii fizici vad trupul consumat de boala, dar credinta vede boala ca parte din blestemul legii.
Credinta vede puterea bolii anulata la Calvar, unde toti cei ce sufera au fost rascumparati.
Credinta ii porunceste bolii sa plece de la victima sa in Numele Lui Isus, apoi iese din camera cu incredere ca ceea ce spune Cuvantul Lui Dumnezeu se va implinii: “si bolnavii se vor insanatosii”

     Exista riscul sa pari orb pentru lumea din jurul tau, pentru ca alegi sa nu te uiti la circumstante ce la ceea ce promite El, atunci.. 
   fi orb si lasa-ti inima sa rezoneze cu inima Lui de Tata, crede-L, si proclama cu deplina incredere ceea ce Domnul ti-a promis. 
 
   
     Modul in care incepi sa vezi, va schimba modul in care gandesti, atitudinile si mai apoi modul in care vorbesti, cu indrazneala unui fiu de Rege, iar suferintele prin care ai trecut deja te-au invatat sa vorbesti cu bunatate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lege și Fărădelege

          Evanghelia după Matei abundă în relatări frumoase, minunate, dar deseori suntem robi viziuni unui pastor sau învățător ce predi...