marți, 21 martie 2017

Speranță sau nimic





      Ținem strânși pumnii amândoi de parca am fi apucat toate comorile lumii.. nu slăbim nici o clipa, crezând ca în mâinile noastre se afla tot ce putem dobândi. Oprește-te!

      Privește adevăratele comori: o inima curata, un duh smerit, pacea Lui, o inima
noua, de fiu ; înainte de a rămâne doar cu pumnii strânși, privind cum se scurge nisipul fără valoare printre degete, renunță la tot ce ții acum atât de strâns, și apuca voia Lui, planul Lui cu viata ta. În El ai un viitor sigur, un destin dincolo de ceea ce mintea omeneasca isi poate imagina. Renunța la ceea ce ești, la ceea ce ai și mergi pe mana Lui!



      Toate resursele unei vieți de biruința sunt în El. Pas cu pas va merge înaintea ta, când te vei culca, vei fi fără teama și somnul iți va fi dulce.


Nu te mai îngrijora pentru lucrurile scumpe inimii tale, pune-le în mana Lui, mana destul de gingașă sa mângăie un obraz brăzdat de lacrimi, mana destul de puternica sa aducă biruința în orice lupta! E cel mai sigur loc din univers. Ce zici? Vrei? Accepți sa te încrezi în El din toată inima ta cu adevărat?

      Alege, și fii azi omul de bine care capătă favoarea Lui.

            Ești părinte și te îngrijorezi pentru copiii tai? Cine se teme de Domnul are un sprijin tare în EL, și copiii lui au un loc de adăpost în El. Oricât am vrea și am oricât am încerca sa ferim persoanele dragi de furtunile vieții nu vom putea, ele fac parte din creșterea noastră, dar putem fi acei oameni înțelepți care sa transmitem favoarea și binecuvântarea Lui, generațiilor ce vin după noi, putem fi azi acei neprihăniți pe care Domnul îi aude, și-i scapă din toate necazurile lor.

      Fii azi, un prieten adevărat, și un frate pentru cel aflat în nenorocire; împrumută pe Domnul având mila de cel sărac, și Mâna Lui te va răsplăti! Când ți se va gresii – uita!și vei avea cinste; fii plin de bunătate și vei fi plin de farmec, vei avea un nume bun, mai de preț decât bogățiile


      Ce ții azi în pumnii tai? Hai sa facem o plimbare pe la Cruce, și tot ce ținem atât de strâns în mâini sa lăsam acolo. Orice nu e al Lui, lasă acolo; nu ai fost creat pentru acele lucruri. Tu nu mai ai nevoie de nimic ce nu e al Lui.

      Crucea e cel mai mare act de lepădare din univers, deoarece prin ea, Tatăl ne scapă de toate lucrurile ce nu-i aparțin Lui, ne împiedica sa mai facem ceva ce vine din viata omului nostru vechi.

Sa nu admirăm succesul și măreția! Grija noastră sa fie numai ca omul nostru vechi sa fi trecut pe la cruce. Ori de cate ori lipsește cicatricea crucii, lipsește și ungerea Duhului Sfant.

      Acum El iți spune: copilul meu, liniștește-te! Pune-ți viitorul în Mâinile mele!
Ce ții tu acum în mâini oricum vei pierde! Și tinerețea și confortul și bunăstarea, și frumusețea și influența, de multe ori și bucuria și pacea, și tot ce crezi ca te împlinește și iți da valoare.

      Predă-l Lui și visele și scopurile vieții tale, ambițiile.. falimentele.. dezamăgirile.. tot! Și nu vei rămâne cu mâinile goale!

El în fiecare dimineața își înnoiește bunătatea față de noi și ne da speranța, pe Cel care zilnic ne poartă povara, pe Cel ce este Tata orfanului, pe Cel ce dă o familie celui părăsit, pe Cel ce eliberează captivii, pe Cel care în bunătatea Sa ne asculta, și răspunde prin minuni!


Nu vom rămâne cu pumnii goi, nu vom rămâne de rușine! Pentru ca nădăjduim în El, și toți cei ce nădăjduiesc în Domnul nu vor fi dați de rușine!


Nădăjduiește în Domnul! Fii tare, îmbărbătează-ți inima și nădăjduiește în Domnul!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lege și Fărădelege

          Evanghelia după Matei abundă în relatări frumoase, minunate, dar deseori suntem robi viziuni unui pastor sau învățător ce predi...